Sanja Ilić & Balkanika na Evroviziji 2018

Nakon pobede na Beoviziji, Sanja Ilić & Balkanika predstavljaće Srbiju na Pesmi Evroviziju sa pesmom "Nova deca". Najveće evropsko muzičko takmičenje ovog maja održaće se u Lisabonu.

 

Muzička grupa „Sanja Ilić & Balkanika“ već godinama stvara i povećava popularnost na Balkanu i u svetu. Autor i vođa grupe, kompozitor Aleksandar Sanja Ilić, od početka vodi računa da se u grupi nađu muzičari koji sviraju stare instrumente Balkana i da uz posebnu pažnju te instrumente ukomponuje u moderan pop – rok zvuk grupe. Može se slobodno reći da je zvuk Balkanike jedinstven u svetu i da se stalno razvija i menja, ali primese etnosa Balkana su stalno prisutne. Muzički stil Balkanike je teško opisati. To je originalan zvuk kombinovan sa elementima "world music"-a, zasnivajući se na snažnom i iskonskom ritmu Balkana sa modernim pristupom i senzibilitetom.

Kao predstavnik Srbije, Sanja Ilić & Balkanika nastupiće treći po redu u drugoj polufinalnoj večeri Evrovizije, 10 maja.

Media

More in this category: « Novi album grupe Balkanika

Koncerti

  • Balkanika drugi put učestvuje na Expo. Pre pet godina svirala je u Šangaju na Expo 2010.

  • Koncert u Assisiju - Italija je verovatno jedan od najboljih koncerata u karijeri Balkanike ako se izuzme 20 dana turneje po Meksiku 2002. godine.

  • Koncert: Etnopeja, Zlatibor

Svi datumi