Novi album grupe Balkanika

Novi album grupe Balkanika donosi, kao i uvek, potpuno novi doživljaj.

Sanja Ilić, kao lider i kompozitor grupe, vraća se svojim muzičkim početcima, pop roku ali etno Srbije i Balkana nije napušten. Po prvi put od nastanka grupe, produkcija albuma je obogaćena muškim vokalom Mladena Lukića što daje čvrstinu i snagu izvođenja a sačuvani su predivni etno vokali Nevene Stamenković, Danice Krstić i Marije Bjelanović. U grupi su izvrsni muzičari Aleksandar Radulović Sale - perkusije, Milan Jejina Jeqi - bubanj, Bane Marković - bas, Nebojša Nedeljković Ćela - gitare i dvojica trubača Vlada Jovanović i Vlada Mandić uz nezaobilaznog profesora Ljubu Dimitrijevića na drvenim etno instrumentima, koji je jedini u grupi od njenog osnivanja i na kraju ili na početku Sanja Ilić na klavijaturama.

Na albumu koji se zove "Stand Up", nalazi se 12 pesama. Većina pesama je na engleskom jeziku. Ono što je interesantno i nesvakidašnje je da je pesma Balkanike, u originalnom nazivu "Don’t Cry", prepevana sa engleskog na srpski jezik i to je verovatno raritet u našoj muzičkoj produkciji. Upravo će ova srpska verzija koja se zove "Za kraj" biti i najavni singl albuma grupe "Sanja Ilić & Balkanika". Za pomenutu pesmu, završen je i spot u produkciji IDJ i emitovanjem na Youtube-u, televizijama i radijima, počinje novi muzički život Balkanike.

Moguće je očekivati da će se još neke pesme prepevati na srpski jezik i dobićemo ove sezone sigurno nekoliko hitova Balkanike koji će se rado slušati i pevati.

Media

Koncerti

  • Balkanika drugi put učestvuje na Expo. Pre pet godina svirala je u Šangaju na Expo 2010.

  • Koncert u Assisiju - Italija je verovatno jedan od najboljih koncerata u karijeri Balkanike ako se izuzme 20 dana turneje po Meksiku 2002. godine.

  • Koncert: Etnopeja, Zlatibor

Svi datumi